Söndag med the Carmonts

Skrivet den 2010-12-19 @ 06:51:20

Efter ca 4 timmars sömn och ett uttorkat, värkande huvud tog jag mig trots allt upp ur sängen idag i lagom tid för att följa med min värdpappa Rick till kyrkan. Måste berätta om kyrkan här alltså. För det första är det ingen "riktig kyrka", utan mer bara ett stort rum med en scen. Inte ens ett altare. Jag och Rick kommer lite sent så allt har redan börjat. Vi kliver in i ett det nedsläckta rummet och möts av dunkande r'n'b, en upplyst scen med tre dansande killar (som var jäkligt bra alltså), en skrikande publik som står upp och viftar med såna där lysande små pinnar. Det hela fortsätter med att husbandet tar över och vi sjunger massa sånger tillsammans. Inga psalmer här inte. Poplåtar. Fast med kristen text då. Texten till sångerna kom upp på vägen, lite karaokestyle sådär. Lite då och då ropar folk ut "praise the lord!" eller "amen!" och sträcker armarna i luften. Fast inte på ett creepy sätt. Det kändes helt naturligt faktiskt. Sen hann prästen med lite prat och avslutade det hela med godisregn och allsång till feliz navidad. Nu var det ju lite extra eftersom det är jul. Men ändå. Sjukt mycket roligare att gå till kyrkan iaf. Fast jag saknar den där heliga känslan som jag brukar få vid jul i kyrkan i Sverige... Jul är mer en fest här.

Efter det drog vi oss hemåt igen...för att sedan åka vidare till grannarna som bjöd på lunch. En hel massa folk var där, men min familj hittar såklart biljardborded och playstationet som vi helt tar över. "Free food and guitar hero, I'm in heaven!!" sa James, min värdsyster Halies pojkvän. Jag ägde ut alla på rockband trumsetet btw. HEHEHE.
När maten var slut och vi hade tröttnat på rockband så åkte vi hemåt igen och hyrde en skräckfilm som var jättedålig och alla somnade i soffan. Tills Kyran vaknade och skrek ut "wasthe???". Nu blir det lite kvällsmacka och en till film verkar det som. Förhoppningsvis kan James klippa mitt hår också...han ska tydligen vara bra på sånt...


Min dag:

Skrivet den 2010-12-13 @ 11:53:47

Vaknade 04.00. Spydde upp hela middagen. Duschade, gick tillbaka till sängen.

Vaknade igen 07.30. Gav Reia (som sov här) lite frukost och sa hejdå till henne. Spydde lite mer. Gick tillbaka till sängen.
Vaknade åter igen 14.00. Kollar på mtv med Jacinda. Får ner lite mat i magen. Leker med Kyran. Inser att jag fortfarande är trött. Går tillbaka till sängen 16.30.
Sover/lyssnar på HP ljudbok.
Går upp och äter lite middag 21.00. Tittar på någon film med familjen. Blir retad för att jag sovit hela dagen. Är dock  fortfarande trött och ska snart gå tillbaka till sängen...klockan är 23.52.
Magsjuka är ju bara för underbart.


soz

Skrivet den 2010-12-11 @ 07:54:04

Okej. Nu har jag gått runt och tänkt att jag måste skriva ett inlägg om sydön snart. Men jag vet inte vad jag ska skriva. Det finns tusentals bilder på fejjan nu iaf. Det var så underbart härligt. Ja. Jag kan inte beskriva. Bra på alla sätt och vis. På alla kanter och från alla vinklar.

Och min nya värdfamilj är fortfarande jättebra. Nu har min värdpappa kommit hem från Taiwan också. Han är skön. FRågar mig dock en hel massa frågor om Sverige hela tiden som jag inte kan svara på. Typ största exportvara, yta, invandring, skatter osv osv. Hjelp. Känns ju som att jag borde kunna det mesta om Sverige, men det gör jag tydligen inte. Woops. Idag har jag inte gjort så mycket. Vaknat. Bakat lussebullar. Kolat på tv. Lekt med Kyran (ettåringen). Vår granne Clive kom över på eftermiddagskaffe (Ole!) och han är helskön. Driver sönder. De lyckades lura mig att han bor i vårt uthus (det är ganska stort) så det har jag trott hela veckan, men idag så bara "hahahaha did you actually believe that??". Ja. Min värdpappa och Clive är galna i golf, de sa att de ska ta med mig på en runda...ehehhe. Nej, livet här är så bra.
Hejsansvejsan.
Här är jag och Kyran. :)


familjjjjjj

Skrivet den 2010-12-06 @ 12:04:13

Ny familj. Helt underbar. Det känns så bra. I hjärta. I själen. Överallt. Mitt största bekymmer just nu är vad jag ska laga för mat till dem imorgon. Lagar nämligen mat på tisdagar numera, och inte onsdagar som förut! Ojojoj. Och jag har en skön säng. Och en galen hund. Och en galen ettårig lillebror. Och ett fint rum. Och en cool bil. Och coola syskon. Och ja...sex familjemedlemmar att köpa julklappar åt...eeeehehehe. It's a mission.


GAAAAAH!!!!

Skrivet den 2010-12-03 @ 02:51:06

Försökte mig på lite solning ute i gräset idag. Ingen bra idé kan jag ju säga. Har totalt 16 insektsbett. På ett ben. Ni kan ju gissa hur resten av kroppen ser ut. Vill bara springa runt och skrika för det kliar så!!! Men jag är för förkyld för att orka det. Blöhöhöhööh. Så. En liten insikt i hur min vardag ser ut!


update

Skrivet den 2010-12-02 @ 05:38:54

här händer det grejer kan jag lova. På söndag tar jag mina prylar och flyttar till en ny familj. En bit utanför stan blir det, men förhoppningsvis tycker de om att skjutsa mig... Anledningen till att jag byter familj är framförallt att min äldre värdsyster flyttar tillbaka från Christchurch så hon behöver ett rum att bo i. Det har jag vetat om sen jag kom hit. Ungefär. Reia flyttar till vår kontaktperson 30 minuter från stan. Tycker lite synd om henne. Bussen går två gånger i veckan. Kommer sakna henne till tusen. Känns jättekonstigt att byta familj. Men skönt och spännande också. Vi får se hur det blir!