i ar seng zi å

Skrivet den 2010-10-31 @ 03:19:54

Ungefär så säger man ett två tre fyra fem på kinesiska. Hur vet jag? Jo jag spenderade hela gårdagens förmiddag med ett gäng kineser såklart. Varje måndag här så går jag och Reia till kyrkan på engelskalektioner...inte jättenödvändigt kanske eftersom jag snarare känner att jag börjar få en starkare brytning efter att ha varit där, men det är roligt. Det är mest kineser där och alla är verkligen i sina bästa år. Helt galna är dom. Och jättefascinerade av min längd och Sverige. Idag så anordnar kyrkan "Mardi-Gras" som är något slags event för...alla som vill komma. Jag vet inte så noga. Tror vi ska tjäna ihop pengar till engelskaklassen genom att sälja mat för vi lagade 400 dumplings igår. Jag blev totalt utskrattad för mina "swedish dumplings" trots att jag gjorde precis som de visade mig. Men det var härligt. Som att stå och laga mat med 5 mormorfarfarmorar (fint ord va?).

Halloween och Lady Gaga blev det inte mycket av för mig och jag vet fortfarande inte varför, men jag åkte till någon Emilios sjuttonårsfest istället. Kände nästan ingen där, men alla verkade veta vem jag var. Det är det som är tjusningen med att vara utbytesstudent antar jag. Lite läskigt ändå måste jag nog säga.


Frida, you're famous!

Skrivet den 2010-10-28 @ 10:47:53

Ja för det är jag. Min modellkarriär har tagit fart i skolans bibliotek på Zarettes photography board. Hade ingen aning om att jag skulle bli så synad i kanterna. "Why are you standing on your toes?? Aren't you tall enough??!".

Har nu en och en halv dag på mig att fixa lady gaga-utstyrsel...hmmmm. Jaja, det blir nog fint ändå. Imorgon ska jag laga mat. Vad mer? Jag ska dansa med en röd cowboyhatt. Sprang imorse innan skolan. Ska göra det igen imorgon, Reia har lovat att hon ska med. Ujujuj. Idag efter skolan fick vi vänta på Jill i cirkus en timme. Men vi var underhållande på hög nivå måste jag säga. Fina haka-imitationer bland annat. Älskar den japanen. Det är vår här, men jag kallar det sommar.


jeje

Skrivet den 2010-10-26 @ 07:42:35

vi förlorade och jag lyckades skrapa upp båda knäna innan vi ens gick på planen. Men det är fortfarade sommar och jag hade kul. Nu blir det att tänka på halloweenutstyrsel!


sooooommar

Skrivet den 2010-10-26 @ 05:14:48

sommar och sol. havet och vinden, och doft av kaprifol. Livet blir så sjukt mycket lättare när solen kommer fram. ujujujuj. Dä ä gött dä. Om 7 min ska jag vara på volleybollplanen. Eller typ. Hehe. Vi hörs!


nödvändigt

Skrivet den 2010-10-21 @ 11:50:15

min lista på användbara kiwi-uttryck:

 • "sup?" "nothing much aye"
 • "that's sweet/cool/awesome/mean as!"
 • "That chicka's MEAN!"
 • "My car's premo."
 • "Hell nah bro, that's ma swagga"
 • "Kia ora"
 • "What's up gee?" "All gudz kuzz!"
 • "Chuuuuuuur!"
 • "He's a SKUX!"
 • "Hahahha, shaaame!"
 • "Are uz gettin OTP 2nyt?" "nah, can't be fckd"
 • "Shot Frida!"
 • "Don't worry."
Så, pappa sa ju att han ville lära sig lite coola ord.


vollebaaaaaall

Skrivet den 2010-10-20 @ 06:59:12

Jag gillar't! Och min tränare får oss faktiskt att svettas, till skillnad från min baskettränare. I LIKE IT. Nu väntas spagetti och köttfärssås. I home ec ska jag laga pannkakor + bacon + banansmoothie till brunch och köttfärspaj + sallad till middag. Så ni vet. Fattade inte riktigt vad man skulle göra så min lärare gjorde allt åt mig istället. Älskar att vara utbytesstudent.


Home ec

Skrivet den 2010-10-15 @ 06:18:13

"Frida..what is that..A Frida....?

"Isn't that some kind of bread or something?
"Naaah, I think it's a cheese"
"Nah, you're thinking of Gouda"
"Oh."
"Now, go punch Paul!"


möte

Skrivet den 2010-10-14 @ 06:43:18

Pratade med lärare idag om wellington och lite olika saker som jag inte gjort enligt reglerna. Det är sjukt frustrerande att prata med vuxna människor här för de behandlar mig som om jag vore 14 och inte kan ta hand om mig själv över huvud taget. Och en chans till att förklara mig fick jag knappast för de tyckte bara att jag försökte bråka och sa till mig att lyssna istället. Så jag satt där och lyssnade och nickade och sa "It wont happen again" och log och alla var glada igen. Konstigt. Frustrerande. Och WYS har fortfarande inte hört av sig. Jag fattar inget. Men nu ska jag äta middag och sen dansa och sen blir det film. BOY. Eller heter den så? Jaja. Imorgon blir assemblyn spännande för blivande head boys and girls ska försöka övertala alla att rösta på dem. Hela skolan är fylld med posters som jag har gjort åt Holly. Make everyday a Holly-day, vote Holly! Och så vidare. Dom ser allmänt töntiga ut. Dagisstyle, men jag gillar't. Och så är det första volleyballträningen på lunchen imorgon. I helgen blir det tennis +  simma med Caylin förhoppningsvis. Volleyballmatch på måndag. Så ser livet ut för tillfället. Inte jättespännande. Eller jo, en hel del drama är det ju faktiskt, men det tycker ajg mest är uttröttande. Oh, förresten! I home economics så ska vi laga mat. Brunch och dinner för två. Måste använda fyra olika "funktioner" i varje måltid. Dvs, ung, mikro, processor osv. Förslag på vad jag ska göra? Det ska vara nyttigt och gå att göra på en timme (inklusive äta det och diska). Heeej.


prov

Skrivet den 2010-10-12 @ 06:33:13

fick tillbaka mock exams och ja....eng: not achieved på båda (men good effort!) phy: achieved, achieved with merit och not achieved (hyffsat ändå med tanke på att jag inte hade pluggat och gav upp efter en timme) mat: not achieved, achieved, achieved with excellence (skumt....) Är faktiskt ganska nöjd med tanke på att jag trodde att jag skulle faila allting precis som alla andra :)

blev även antagen till skolans volleyballlag och har första matchen på måndag...heheh
hmmm...något mer spännande? Hade dance competitions förra veckan vilket gick uruselt...
hejjjj
Hahaha en kul sak förresten. på health and rec så pratade vi om säkerhetsgrejer idag eftersom vi ska hålla i lite lekar med year 9. Så stod det på tavlan "where do we keep the ICE?" Jag fick för mig att ICE var en förkortning av något viktigt dokument eller något så jag började skratta när någon sa "in the freezer" och bara "what does I-C-E mean???". Ehm ja. Nej, jag blev inte utskrattad. Inte alls.


Nej vet ni vad

Skrivet den 2010-10-08 @ 00:10:14

här har jag gett er ett inlägg med hundratals bilder och ett med upprörande information....typ. Och vad får ajg tillbaka? INGENTING. Nä, nu slutar jag blogga för ett tag tror jag nog.


at risk

Skrivet den 2010-10-06 @ 12:33:42

Jaha. Så åkte man till Wellington med Joel, hade kul osv. Men mitt sms om när jag kommer hem kommer inte fram till min värdmamma och jag hör inte när hon försöker ringa mig så det slutar med att hon ringer runt till WYS och skolan. Skolan var tydligen nära på att ringa polisen. My exchange at awatapu may be at risk. BRA GJORT FRIDA. !"#¤%¤Y&"¤ %&#%¤%TR#


Kära bloggen,

Skrivet den 2010-10-04 @ 01:21:39

jag har nu insett att jag aldrig kommer bli en bra bloggare. När mitt liv är tråkigt kan jag blogga hur mycket sm helst, kvaliteten på inläggen blir dock relativt låg då. När mitt liv är roligt och spännande orkar jag inte blogga. Mste ju skriva så himla mycket om jag ska få med allt. Men för att jag ska minnas vad jag har gjort här i Nya Zeeland när jag kommer hem igen tänkte jag skriva lite kortfattat, mest för min egen skull vad jag har hållt på med.

Taupo - jetboating
Rotorua - ägglukt, bubblande lera, luge, haka, gammal badhus, hål i övre örat (molly industrial), fint hostel, bubbel pool, vattenfall, rök, bad, mys, lermask.
Palmerston - Reias Nick, stranden med Gen, high flyers, bowling, skateboard, sola, sam, emos, the basement, tårta
SÅDÄRJA.
Här kommer lite bilder också.
Jag och min maorivän.
Jag, Molly och Reia uppe på gamla badhuset i Rotorua.
Eh, inte bästa bilden på mig kanske, men det är vid the huka falls iaf.
Geijser!
Gungeligung....
Blir inte uttråkat i bilen iaf.
Vi gjorde en väldigt fin tårta till Geneveves mamma. Väldigt nya zeeländsk tycker jag.
Funderar på att införskaffa en sån här hatt...solen här är ju lika stark som solariumena hemma.
Här är en bild på mitt hus förresten!
Och gatan utanför....spännande värre va?
Ny och fräsch industrial i Mollys öra! aj säger jag.
aaaw söta tjejer. Nu börjar jag få slut på uppladdningsvänliga bilder. Hejsvejs!