Linnea,

Skrivet den 2010-07-31 @ 10:57:39

jag vet att det är high school musical, men vi sjöng även massa andra boybandlåtar. Och las ketchup! Så det så.

Jag har köpt smink och blivit proffisionellt sminkad idag. Gillar't. Dock lite väl party kanske för att bara gå på stan. Hehehehe. Men men. Vi åt sushi och kollade på inception, den var braaaaa. Fast lite förvirrande. Hehe. Inga subtitles you know. Utgång tror jag inte jag vågar riktigt. Adi kunde inte följa med och det känns liiite fel att gå ut med killarna från HaR-klassen. Hehe. Jag har en känsla av att folk här är ganska galna.
Imorgon ska jag och Reia gå och simma. tränaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. jaaaaaaaa!


getcha head in the game

Skrivet den 2010-07-31 @ 02:22:26

tjingeplingeling

Min fönster är helt öppna, kallt tänker ni, men nej, det är varmare ute än inne idag. Så släpp värmen in! Ett problem jag har varje morgon när jag sminkar mig är att det blir imma på spegeln jättefort. Ett andetag och du ser ingenting. Lite smått irriterande. Tur att jag har en stor spegel. Jag har två till och med.
Igår i skolan blev jag kallad till the office DUN DUNTUDUUU. Läskigt tyckte jag. Men det visade sig att jag bara skulle få min skollegetimation. Så nu är jag officielt en Awatapu college student. coooolt or what?
HaR var roligt som vanligt. Vi var ute och spelade basket, dvs lekte high school musical. "getcha getcha, getcha head in tha game!" och andra fula låtar. Boybands är verkligen internationellt, går hem hos alla.
Just nu i precis detta ögonblick är nana och papa här, dvs Jill och Molly's första grannar när de flyttade hit (de är från england egentligen) som fick ta över rollen som mormor och morfar. Dom är gulliga. Har en jättsöt hund också.
Om nästan exakt två timmar ska jag träffa en mexikansk tjej som heter adi i stan och köpa smink och sånt inför balen. Blir nog kul! Kan möjligtvis bli så att vi testar på palmerstons uteliv ikväll också, spännande! Mamma, jag tar det lugnt. Jag är utbytesstudent, du vet.
Det var något mer jag skule säga också, men jag har glömt det nu. Jaja. HEJ


bra dag

Skrivet den 2010-07-29 @ 12:46:45

Japp. Har en go känsla i magen liksom. Holly sa till william att jag var cool. Yeah. Adi säger att hon vet en kille som vill bli min baldejt. Yeeeeah. Jag fixade ljuset felfritt och föreställningen blev superb. Yeeeeaah. Reia har slippers och en väst från NASA. space technology. Det är japaner det. Tog på mig dem och molly gav mig ett durkslag till huvudet och sen en lampsak och jag var in space. Ritade av Mitchell i form class på ett ascoolt program på datorn. Adi har sagt bio i helgen så förhoppningsvis får jag något att göra. Och vi ska gå och simma också. hehe. Måste bara köpa togs (baddräkt, coolt ord) för bikini är tydligen väldigt ovanligt i badhus här.

Saker som är mindre bra:
awatapu var tydligen i tidningen idag för att det är någon konstig förkylning som går runt så det var 100 elever borta igår, alltså en sjundedel. Jill har den också, så jag hoppas att jag inte blir smittad.
Silk (en av katterna i huset) släpade in en mus i vårt varma rum, men den smet och nu hittar vi den inte. Det springer alltså runt en mus i vårt hus. hjelp.
mrs. mathews sa till mig att jag inte får prata så mycket på matten för de andra måste jobba eftersom vad de lär sig det här året spelar roll, även om jag redan kan allt. Men det är faktiskt de som börjar prata, inte jag. Gah. Jills kommentar om det "Yes, the staff in ESOL can be a bit...controling. Don't mind them." Så jag gör som Jill säger. Hehehe.
Nu ska jag prata med Anna! Hejs!


drama

Skrivet den 2010-07-28 @ 06:05:45

hemma i två timmar. sen drama till tio. mmmm. sitter i ljusbåset och trycker på en knapp en gång i halvtimmen. men men, något att göra iaf! :D Jag gillar min dramaklass.

Vi har även startat ett boyband idag på fysiken. Till och md på andra sidan jorden gillar man westlife oc backsreet boys. cooooooooolt!
see ya!


ehm.

Skrivet den 2010-07-27 @ 10:19:38

Jag läste annas blogg, sen läste jag min. Insåg att min låter väldigt mycket mer deprimerad. Jag är inte deprimerad, det är nog bara så jag skriver. Jag har det bra. Jättebra. Jag älskar NZ. Jag älskar folket. Jag älskar skolan. Bara så ni vet. Jag är bara lite tråkig. Hehehe.

Matten här är konstig btw. Vi fick ett häfte på typ tio sidor med grafer som vi skulle rita. Läraren vill att alla ska köpa grafritande räknare, men det är typ jag och en till som har det (hons kommentar till min "oooooooh, a Ti!") så han tillåter att man kollar grafen direkt på räknaren. Alltså har jag suttit och målat av alla grafer. Det var drygt. Förstår inte meningen med det? Och jag fattar inte hur de andra vet hur grafen ska se ut, för de kan inte derivata. Okej, nu börjar jag bli nördig. Hehehhehe.
Jag vill ha bal bal bal bal. Det kommer bli niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiice.
Don't worry. Be happy.
Kolla in Rhys Darby förresten. Komiker som alla älskar här.
Det är tur att det här är min blogg och ingen annans, så jag kan skriva vad jag vill menar jag.
Och ja, flight of the conchords. Bra. Men dom visste jag ju innan liksoooom. Musik verkar inte riktigt vara grejen här. Det är mer drama. Typ. Fast än så lä nge har jag inte så mycket att göra på draman eftersom alla stressar runt inför föreställningen som är på torsdag. Fattar inte hur det ska gå, läraren har helt plötsligt tagit bort första akten (den enda de var bra på) och kulisserna är inte klara. När ska de träna på själva pjäsen liksom? Jaja. Inte mitt problem som tur är. Molly och Emma ska hämnas på läraren eftersom hon tog bort första akten. De pratar om att bränna ner the auditorium, bryta benet på henne eller krasha hennes bil. Helt seriöst. Jag gillar dom. Fast det här är superhemligt, så jag får inte säga något.
Jag gillar att bli kallad sweden btw. Ingen fattar riktigt hur man uttalar mitt namn. Inte jag heller för den delen. Sweden blir bra.
Okej. Nu ska jag sluta. Jag har för mycket fritid. Vill dansa. Nu.


basket ball

Skrivet den 2010-07-27 @ 06:16:35

Det var open day (öppet hus för alla som kanske ska börja på min skola) idag efter skolan, så jag och Reia var de enda som kom till träningen, vilket ledde till att vi fick gå hem. Hoppas på bättre tur nästa gång. Vill verkligen komma igång och träna nu. Ska försöka ringa till en dansskola idag och se vad de har. :)

Innan jag åkte så läste jag att man säger "sweet as" här. Så sant. Man säger det till allt. Men man säger även, cool as, slow as, fast as, nice as osv. Det är som om de taagit vårt "asnice" och flyttat fram as:et. Jag gillar't. Och tydligen är jag en clubber. Jag är 18 och får gå på klubbar med andra ord. Måste bara hitta någon att gå med eftersom alla jag käner är 17. Förutom molly och hennes kompisar då. Får tvinga med henne. Träffade en kille som spelar gitarr idag, så jag frågade om det finns några bra nz-band. Svaret var "hmmm..ehm..well..not really...". Woho.
Har även visat karlstad på google earth för några. Det såg buzzy ut tyckte dom. Inte raka vägar och så som här.
Tjingeling!


köttbullar

Skrivet den 2010-07-26 @ 06:38:22

Jag börjar komma in i det här nu känner jag! Spelade basket, innebandy, rugby och fotboll på health and rec idag. HAHAHA. okej. jag var dålig. men kul. Man får betyg efter hur man är mot de andra när man spelar och inte hur bra man är, så det passar ju mig! Basket imorgon kommer dock bli spännande.

Jill har dragit på sig någon typ av sjukdom idag så jag och reia ska laga mat. Har lovat köttbullar, men kollade recept nu och det verkar ju ganska avancerat...eeeeeh. mamma?


bilder

Skrivet den 2010-07-25 @ 05:14:30

Som ett mirakel ville min dator faktiskt acceptera mitt minneskort idag. Jag har dock inte tagit särskilt många bilder, men här kommer några.
Här är Jill med ett fat Jelly!
En vanlig syn under bussturerna - alla japaner sov rätt upp och ner.
Bussen vi åkte i under campet var begagnad från japan. Det som står på knappen betyder "stopp". Lite kul.
När jag och Joel väntade på nästan plan och alla andra vi skulle flyga med i London i fem timmar så åt vi sushi. Tyckte det var ganska häftigt att det kom mat på rullbandet så fick man ta vad man ville. Jag tog dock en alldeles för stark soppa. Vi fick äta med clippers, såna som dom egentligen har till barn. Hehe.


nakenlekar

Skrivet den 2010-07-24 @ 12:34:52

hittade på fb. kul. mathilda, jag kan ju inte lägga in från kameran till datorn. sen har jag typ inga bilder heller, känns så turistigt.


Palmerston North

Skrivet den 2010-07-24 @ 07:38:09

Jag loggar in på bloggen, ser "9 nya kommentarer", tänker åh, kul! En från anna, en från linnea, tre från mamma, fyra från frida. Ni är allt bra dåliga ni. Och ja mamma, skoluniformen var för Reia. Jag är så glad att jag slipper, för den kliar tydligen jättemycket. Och man måste ha jättefula skor. Fast den är helt ok annars, har sett värre här i palmy. En grön sak som har långkjol. Ser skotskt ut. usch. Och okej Frida, jag kan berätta om mina andra klasser. Engelska, där har vi hittills bara tittat på film, Amelie från Montmartre, som vi ska recensera sen. Alla tycker att vi borde få se filmen två gånger, en gång när man kan titta på den, och en gång när man kan får läsa undertexterna. Ja, de är ju inte vana vid att ha undertexter.

Sen har vi...öh..Matte. Läraren där är lite konstig, för varje lektion skriver han upp en sak på tavlan, alla kopierar och så förväntas alla förstå, vilket de inte gör, men på något sätt jobbar de på ändå. Ingen har någon aning om varför vi gör det vi gör. Men men, för mig är det enkelt eftersom vi håller på med andragradare...hehe. Det gick inte att ta year 13 matte nämligen, så jag är med 12arna. Alla är alltså 16-17 år. Men snälla. Roliga. osv. Sen har vi drama. De har en tvåtimmarspjäs nästa vecka som de är helt upptagna med nu, så jag har mest fått hjälpa till med kulisser och sånt. Ska göra ljuset under föreställningen. Hehe. Sen har jag väl inte så mycket mer... tror jag. Får se om jag kommer på något.
IDAG. Idag har vi shoppaaat. Har fått se Palmerston lite noggrannare nu, and I like it. Större än Karlstad skulle jag tro. Jag har en supermarket precis bakom huset förresten. Kan bli farligt. Jag har shoppat skor till balen. Riktigt fina om jag får säga det själv. Dock typ 5 cm klack så jag kommer vara ännu längre nu. Men de ser mig alltid som lång liksom tror inte att någon ser någon större skillnad. Jag har även införskaffat ett nytt telefonnummer. På första stället sa de att jag skulle bli tvungen att köpa en ny telefon, och jag fick lite panik för det har jag ju inte råd med, men sen gick vi till vodafone och där funkade det. OCH, det härliga i det hela är att jag kan ringa EN HEL TIMME till Sverige för 2 dollar. Billiiiigt. Så mamma, jag tror jag ringer från mobilen från och med nu. Det blir nog billigare än att prata över skype till och med. Det är dock svinigt dyrt att ringa här. 89 cent/minut. Det är typ 4 kronor/minut. Herre. Men jag har ju inte så många att ringa än iofs. Hehe. Fast ajg träffade på en tjej som heter Addi (tror jag) utanför bion här och hon sa att vi skulle gå på bio, men jag hade ju inget nummer att ge henne då. Hehe. Jaja. Bio blir nån annan gång. Nu ska vi nog äta pizza snart! Hej långt inlägg jag hoppas ni orkar läsa.


frida..y

Skrivet den 2010-07-23 @ 10:53:27

Bra dag idag. Skolan är bra. Har kompisar. Health and recreation är bäst. Som svensk idrott fast hundra gånger slappare. Vi spelade murderball (som killerboll, fast med jättemånga bollar) och four corners, vilket i stort sett är som fotboll, fast du spelar mot fyra andra och är ensam i ditt lag. Klassen är full av oseriösa killar och jag och en tjej till, så jag blev kompis med henne. Haha, jag känner mig som ett litet barn. Mamma, jag har fått kompisar! Men det är ju lite så. Fast den tjejen hade tydligen missuppfattat mitt namn och trodde att jag hette Greta. Mmh. Hoppas det bara är hon som tror det. Oj. Nu somnade Reia i min säng. Klockan är kvart i nio men vi har vart i stan och köpt skoluniform och grejer till skolan idag vilket tog tre timmar. Helt slut. Tror en förkylning är påväg för mitt huvud dunkar och jag nyser hela tiden. Eller så har jag druckit för lite vatten, det smakar så mycket klor här. Reia har lärt sig gilla djungelvrål.

Roligast idag:
En random tjej i year 9 (alltså typ 13) kommer fram och stirrar på mig.
"hi"
"hi"
"where are you from?"
"sweden"
"you're very tall"
"yeah, i know"
"bye"
"bye"
Japp. Superlång. Jag gillar't.
Och jag ber om ursäkt för mina tråkiga inlägg, men de är mest för att jag ska komma ihåg sen. Jag vet inte. Ni får fråga om ni vill veta något.
Och en sak till. Fysiken här är såååååå mycket roligare än i Sverige. Kan bero på att läraren är stört skön, att jag redan kan allting och att personer jag sitter med är hur kul som helst. looove. Fast jag funderar på att byta geografin mot något annat. Fast vi har bara gjort något slags test än så länge varje lektion som jag inte riktigt har fattat, så jag har bara suttit där och läst. Hehe.
Ha det!


ja

Skrivet den 2010-07-21 @ 22:52:10

sitter i form class som turligt nog ar i en datasal :) vet inte vad jag ska saga. jag ska pa balen. eh, fick precis ett papper som jill maste skriva under. form class ar btw dar man samlas innan alla lektioner och kollar sa att alla ar har osv. ratt skont. heeeeeeeeeeej

och ja, jonatan. teabreak. fast vi dricker inte te, jag brukar ata apple. men jag drickar MASSA te hemma. frukost, middag och en extra efter skolan brukar slinka ner. det du.


hej knekt

Skrivet den 2010-07-21 @ 07:05:29

Okej. Uppdatering. Jag är för trött för att faktiskt prata med folk. Jag sitter bara där och skrattar. Oftast åt dem, fast jag tror inte att de fattar det. Hehe. Har fått ett ställe att hänga på under lunch och tea-break så jag behöver inte oroa mig för var jag ska vara då iaf. Fast det känns ganska tråkigt att alltid hänga där med samma människor i tio månader. Folk här är verkligen konstiga. Men jag gillar dom.

Roligaste idag var iaf Health and recreation. Jag förväntade mig idrott liksom. Röra på sig. Tydligen ska HaR vara mer praktiskt än PE (physical education) så därför valde jag det. Jag har det sista lektionen så jag har släpat runt på ombyte hela dagen, men tydligen ska vi inte ens vara i idrottshallen, vi är i ett klassrum. Dom hade gjort någon ledargrej på lektionen innan så de fyller i ett pappaer om det och folk är verklgien hur slappa som helst. typ fem frågor som de kan kopiera av varandra och alla är typ "do we actually have to write this??". Sen slänger läraren fram en kortlek på varje bord och sätter sig i sitt hörn. Någon har bitit i vår kortlek så vi får en ny. Jag lär dem hej knekt och vinner såklart stort. de säger "kodaddam". kul. helt stört slappa människor. Sen spelar vi skitgubbe, fast det heter smash och om någon lägger en sjua så måste man lägga under sju. Jag vinner. Sen spelar vi president & scum, jag blir president. yeaaaaaaaaaah!
Tjejen som är typ captain of the basket ball team eller något ropade på mig idag och bara "hiiiii". Hoppas att hon inte har för stora förhoppningar på mig..
Här är en bild på mig och Reia i mitt rum med den klassiska japanposen. Mamma, jag vill åka till Japan. Vi får bo hos Reia. Och eh, jag vet inte vad som hände med stirrblicken.
.


You're seriously tanned!

Skrivet den 2010-07-20 @ 07:16:43

Schoooooooooooool. Awatapu college. Jag gillar't. De har en hel avdelning för internationella studenter så de vet vad de håller på med liksom. Hittills har jag mest visats runt och suttit med på några lektioner för att se hur de är, men mitt riktiga schema börjar imorgon. Drama, english, maths, physics, health and recreation. Känns rätt bra. Jag vill ha musik eller photography också, men musik var det något konstigt med, typ bara tre elever som har jätteindividuella projekt på gång, och photography var jag tvungen att köpa utrustning till för typ 200 dollar, så njaa. Jag ska kanske vara med i en kör dock, har inte riktigt fattat det än för de övar på lunchen, så när äter dom då?? På unchen här så träffas man och pratar men det är jättemånga som inte verkar äta något över huvud taget. Konstigt. Jag åt lunch med några från dramaklassen idag och så sa jag att skolan verkade jättebra och att alla verkar vara kompisar med alla, inga som är mer populära än andra och så (det är verkligen så, alla är precis lika töntiga här. Jag känner mig skitcool), till skillnad från Sverige och dom bara "woooooow, so you have like clicks in sweden??". Typ imponerade. Det var lite konstigt.

Japaner är verkligen hur trevliga som helst btw. Reia som jag bor med till exempel, men även andra som jag mötte i skolan idag. Det var en killes föräldrar där och dom typ "helloooo :D:D:D:D:D:D:D:D:D" och "bye bye frida :D:D:D:D:D:D". Jag gillar Japaner. Satt och pratade med Reia igår om skillnader mellan nz och japan och hon berättade att hon tyckte tv-programmen här är jättetråkiga (det är typ samma som hemma på trean). "In japan, TV is fuuuuun!" Alltså. Ni vet såna där töntiga japanska tvshower? Jag kan inte tänka mig att någon skrattar på riktigt åt det, men de gör tydligen det. Sick. Sen sa hon också att de brukar gå och lägga sig vid tolv och sen gå upp halv sex, varje dag (hör på den du Linnea!) och drog sen slutsatsen att jag antagligen är så lång för att jag gillar mjölk och sover så länge. Söt tjej.
Okej, nu orkar jag inte skriva mer. Jo, just det. På Tisdag ska jag testa att vara med i basketlaget. HAHAHAHAHAHA säger jag bara. Liksom. Eh. hej. Och tränaren bara "we REALLY want you for our volleyball team because you're so tall!!" So, eh, ja. De har nog lite höga förhoppningar på mig där, men vi får se. Volleyboll startar i nästa termin. Och ensak till, i slutet av september kan man åka skidor i typ en hel vecka med skolan. niiiiiiice. jag ska så lätt med. Och snart är det bal. hohohooh.


NZ

Skrivet den 2010-07-18 @ 00:53:37

Jag lever! Trots bungy jump och helt crazy driving på smala bergsvägar, ni vet såna där det är vägg på ena sidan och stup på andra. NZ är hur vackert som helst. Kom till familjen i förrgår och de verkar snälla och bra, men ganska upptagna med renovering av huset. Jag har en japansk "syster" som heter Reia, hon är helt underbar och skönt att ha någon mer som också känner sig helt borta. Ja, jag känner mig helt borta. Livet är verkligen upp och ner. Precis allting är nytt nytt nytt och jag är trött trött trött. Skolan börjar imorgon och jag längtar verkligen tills jag kommer in i livet här och får lite rutiner.Idag tror jag att vi ska måla om Mollys rum, eller måla det över huvud taget. Hon bor i garaget nu och jag har hennes gamla rum..hehe...

Och Jonatan, tack så väldigt mycket för mössan förresten, den har jag på mig dygnet runt nu för det är så kallt här inne. Ute är det som vår i Sverige, men inne är det lika kallt...
ha det!


jag är cool

Skrivet den 2010-07-12 @ 06:54:22

Om en timme och en kvart sätter jag mig i bilen till arlanda, tjugo i fyra går planet!

häjda sverige!


senaste nytt

Skrivet den 2010-07-10 @ 12:15:45

Jag kommer vara senior och därför inte ha skoluniform, niiiice. Sen kommer det vara bal i augusti, ännu mer nice! Jag sitter och stalkar molly på facebook. Hon verkar bra. Kommer antagligen inte kunna använda Internet på min dator så jag måste låna familjens. Mamma tycker att det ska bli bra för mig. Det är nog bra också, men tråkigt för alla mina trogna bloggfans...

Vad tycks om min fräscha, coola, nya design btw? Okej, lite fult att jag bara har stulit den, men den var faktiskt gratis.
Okej, jag har inte åkt än, borde inte skriva här nu. Blir ju fel. Mitt år har inte börjat. Fast jo, lite, det är lite jobbigt med alla hejdån. Och allt jag måste förbereda, det är verkligen inte min grej att förbereda. Mamma får göra allt. Förlåt mamma om du läser det här. :) Nej, nu ska jag sluta flumma och cykla och hämta Linnea vid bussen. Kommer bli moisturizing!
Ha det


chachaa bloggeen!

Skrivet den 2010-07-08 @ 15:46:52

Såhär långt har jag kommit med packandet. Känns fint.