Hej bloggeeeeen

Skrivet den 2010-11-30 @ 11:31:13

Kom hem från sydön i söndags och har fortfarande inte landat riktigt. Det var underbart. Men mitt internet är supersegt nu så jag ger er bilder och beskrivningar snart. Tror det snabbas upp igen den sjätte. Hehhe. Hejsvejs lingonfejs.


Straaaandeeeen

Skrivet den 2010-11-12 @ 08:11:11

Okej. Ett udda gäng, jag, Duane, Astra, Souley och Javed (okej, ni vet inte vilka, men jag vill komma ihåg detta, så skriver namn) åkte till stranden idag. Supermolnigt. Kör fast i sanden. Hittar några tjejer från Freyburg som vi spelar lite volleyball med. Sen övergår vi till att spela touch och de inser då att jag inte är från nya zeeland... Sen kommer surfingbrädan fram och vi ger det ett ganska halvhjärtat försök... Crazy vågor som alltid här. Och lite för kallt fortfarande. Nu ska jag packa inför sydön imorgon... Hade göttans. Och ja, jag tänker på er som fortfarande går i skolan. Livet måste kännas tungt för er just nu. Jag kommer verkligen se tillbaka på tiden här som alldeles bekymmerslös. Det är inte alldeles bekymmerslöst, men nästan. Jag är ju utbytis, så problemen kommer i en annan form bara. Men för tillfället finns det inga alls. Faktiskt. Det går upp och ner det där. Men idag var en bra dag!


Sommarlov!

Skrivet den 2010-11-11 @ 10:28:56

Jahaja. Då har jag nästan tre månaders ledighet framför mig. Det ni! Gick bara i skolan halva dagen idag och den spenderades med att ha vattenkrig. Kul kul. Sen gick jag och Kateisha in till stan. Jag köpte en ny bikini och en volleyboll. Somrigt somrigt. Sen spelade vi volleyboll in the square med Javed och Souley som kom förbi. Sen gratisfikade vi med Paul. Sen hem, spela lite mer volleyboll med Reia. Sen hem till Kateisha för att göra sig iordning för Honour Awards. Spilla ut en hel flaska nagellackborttagningsmedel i väskan. Mmh. Äta världens godaste mat. Be bordsbön. Sitta på Honour Awards och ha tråkigt. Sjunga nationalsången för första gången. Sjunga andra sånger på maori. Ähm. Ja. Så såg väl dagen ut ungefär. Imorgon blir det förhoppningsvis att åka till

stranden, eller något annat skoj. Och på lördag drar jag mig söder ut! Tjohoooooo!
Lite banankaka på väg till stan är alltid gott när man glömde lunchen hemma.


Tennis

Skrivet den 2010-11-09 @ 06:50:33

Spelade lite tennis idag efter skolan. Insåg att jag inte är något vidare på att spela tennis. Sola är mer min grej alltså. Vädret är fint, sommarlovet börjar på torsdag, Sydön på lördag. Livet leker.


helg

Skrivet den 2010-11-07 @ 11:54:34

Helgen har varit bra. Fredagen började med dansföreställning. Jag var bara med i en dans, kändes lite tråkigt på en två timmars föreställning, ville ju inte gå av scenen. Men vi hade en till föreställning på lördagen också. Och mina fötter hann bli hyffsat bra igen. På fredagen var de dock tvungna att vara inlindade i bandage, kände mig riktigt farlig. Även om jag inte fick dansa så mycket så hade vi det ytterst trevligt i the green room. Här är en bild på Sarah, Ronni och mig i våra tjusiga jazzutstyrslar.
På lördagen bar det av på bondemarknad. Var riktigt roligt faktiskt. Åsnan på bilden blev min nya bästa kompis. Helskön var den. Typ sov stående. Sen fanns det strutsar, allpackor, minigrisar, FÅR (i mängder, såklart), kor, kalvar, hästar...hmm, kändes som att det var många fler konstiga djur där, men nu när jag försöker tänka efter så vet jag inte vad det skulle varit för några. Allpackorna var helcoola förresten. Man kunde betala 10 dollar och gå runt med en i koppel i en timme om man ville, men vi kom dit för sent. Det var vallningstävlingar på gång också, ytterst imponerande måste jag säga. Saknade Aita lite. Och jag blev sugen på att rida när jag såg alla hästar, så nästa plan är att kolla upp var jag kan rida här i närheten...
Men det coolaste måste jag nog säga var fårklippningstävlingen. Mamma, din fårklippningsteknik kan ju slänga sig i väggen iallafall. Ett får tog ca. 1 minut och för att få det godkänt var all ull tvungen att vara i ett stycke när fåret var klart... Stackars får som bara slängdes runt med...
Sen fanns det karuseller på området också, så vi åkte i några av dom. Efter att vi hade åkt "super-loop" - en sak som går från sida till sida för att tilslut gå hela varvet runt och stanna uppe på mitten så man hänger upp och ner - så föll Reia ihop på marken, så yr var hon. Men roligt var det fortfarande!
På lördagskvällen gick jag på bio med Astra, "The other guys". Väldigt...speciell. Men rolig. Riktigt rolig faktiskt. Fast konstig. Vi lyckades även bli bannade från hela downtown-byggnaden (där bion är) för vi ville åka upp till parkeringen på taket, även om vi inte hade en bil där. Men vi var rebelliska och gömde oss där inne ändå. Det var ju kallt ute.
Idag var jag och Reia uttråkade, så vi bakade lussebullar. Jästen var konstig, så de ville inte riktigt jäsa och blev ganska klumpiga. Och saffranen här var också konstig, så de smakar lite som de där lussebullarna man får i kyrkan innan Luciatåget. De med minimalt lite saffran i. Men men. Här är Reia med sin livs första lussebulle!


Köttfärspaj.

Skrivet den 2010-11-03 @ 09:06:35

Ni som känner mig väl vet att matlagning inte är min starkaste sida direkt, jag är för lat het enkelt. Men jag kan berätta om min hemkunskapsklass. Idag var uppgiften att laga en måltid som vi planerat i förväg. Jag bestämde mig för att göra köttfärspaj. Men som vi alla vet så ska de flesta pajerna förgräddas i ca 10 min och sen vara i ungnen i 20-30 min, så jag insåg ju att det inte skulle hinnas med på en timme. Så. Jag hittade ett lite annorlunda recept på internet. "Enkel köttfärspaj". Nu är det så att dom inte gör paj på samma sätt som vi här, så min "pie" var tydligen en "quiche". Men en quiche med köttfärs i hade läraren aldrig hört talas om så hon var ytterst tveksam över mitt val. Och jag måste säga att jag själv var lite tveksam, sist jag gjorde köttfärspaj blev den väl sådär... Och pajdegen såg minst sagt speciell ut, vilket hon även kommenterade. Men på något mirakulöst sätt så blev pajen faktiskt en av de godaste jag smakat på länge och min lärare var så förtjust att hon själv åt upp en tredjedel av den samtidigt som hon försökte förhöra mig på svenska mattraditioner (HJÄLP NÅGON?). Och vi har även fått våra "reports" idag där varje lärare har skrivit hur det går för en i skolan. Min hemkunskapslärare skrev följade: "She obviously enjoys the practical component of this subject and demostrates competence in this area". Så där fick ni alla som säger att jag inte kan laga mat! Hehehe...

Jag har för övrigt blodblåsor under hela fötterna efter ett par nya skor. Underbar timing med tanke på att jag har min dansuppvisning i helgen. Genrep idag och jag kunde inte gå innan, men tänkte "äh, det är väl bara att ignorera smärtan en liten stund när jag dansar!" Men nej, det var helt omöjligt. Och på volleybollen lyckades jag spräcka en av dem så det kom blod över hela gympasalen och min tränare blev alldeles till sig och sprang efter första hjälpen-kitet. Jag säger då det. Men det är ju roligt att pilla på dom iaf. Och mina underarmar är återigen täckta av blåmärken och alldeles uppsvullna efter två timmars "digging". Volleyball alltså. Men dom är blå på rätt ställe iaf, alltid nånting! :)